Må man lave sjov med en alkoholbehandling?

26 februar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Vi danskere har jo en tendens til at være meget sarkastiske og ironiske, og vi er også meget dygtige til at grine ad det, som der ikke er særligt politisk korrekt.

Men mange oplever også, at det er lettere at grine ad noget, som man ikke kender til, fordi man morer sig på bekostning af andre, hvor det meste begår sig på fordomme.

Men omvendt kan humor også være med til at lette stemningen og trykket for en ellers alvorlig situation, hvor man så kommer nærmere hinanden, fordi man kan grine og have det sjovt sammen.

Det handler således om, hvem der laver spøg med et emne, og det kunne sagtens være sådan noget som at søge alkohol hjælp, for Danmark er en stor druknation, men derfor er der stadig mange fordomme og ukendte elementer forbundet med alkoholbehandlinger, fordi mange mennesker ikke kender til det og sætter sig ind i det.

Derfor kan det faktisk være en hjælp, hvis man taler ud om det via humor.

alkoholbehandling

De rette kan joke om en alkoholbehandling

Nogle mennesker kan så sætte sig ind i, hvad emnet drejer sig om, og så kan de udbrede budskabet om det, fordi de er gode til at levere komik.

Men det kan også være eksistenser, som der har været igennem en alkoholbehandling, som der kan bruge det sjove element til at nedbryde tabu og komme ud med følelser og tale om det, mange ikke tør røre ved eller snakke om.

Det er også lettere at få budskaber igennem, hvis man pakker det ind i noget sjovt, så længe man ikke lyver eller udstiller andre på bekostning af deres helbred, uden de kan komme til genmæle.

Så i den rette dosis og sammenhæng kan det sjove element med alkoholbehandlinger faktisk være gavnligt for både dem, som der står i det, og dem, der vil lære om det.

Flere nyheder