Lækre, fyldte pandekager
Hvis du leder efter inspiration til nem aftensmad, er det oplagt at tage udgangspunkt i retter, du kender. Det er altid sjovt at prøve noget nyt – og hvis du samtidig har erfaring med dele af opskriften, kan du nemt og hurtigt fremtrylle et nyt og spændende måltid til familien.
Fyldte pandekager – et sikkert hit
Uanset om du er mest til bolognese eller ratatouille, kan du med fordel udskifte pasta og kartofler med gammeldags pandekager. Med basis i en klassisk opskrift på pandekager – de søde elementer dog fratrukket – kan du bruge pandekagen som grundlag for måltidet. Og da de fleste mennesker elsker pandekager, vil din kreation helt sikkert vække begejstring.
Pandekager med kødfyld
Til denne ret skal du bruge pandekager, som du bager på forhånd, og dernæst lader stå tildækket. Det anbefales, at du laver dejen til pandekagerne dagen i forvejen, så den rigtig kan få lov at trække. Du skal ikke bruge sukker i dejen – og du kan med fordel erstatte mælken i opskriften med kærnemælk, så dine pandekager får en let syrlig smag. Kødfyldet tilberedes som en almindelig sauce bolognese – du bør dog undlade at hælde flåede tomater i, da sovsen ikke skal være så tynd og våd. Brug i stedet tomat puré.
I hver pandekage lægges en stribe kødsovs, og pandekagen rulles sammen derom. Pandekagerne anbringes i et fad, og oven på hver rulle smøres et mellemtykt lag tomat puré. Du kan evt. også strø revet ost over.
De fyldte pandekager bages i ovnen i cirka ti minutter, til tomat puréen har dannet skorpe, og evt. ost er smeltet. Du kan vælge at servere pandekagerne med en råkost salat. Fyldte pandekager kan også serveres med andet end kødfyld – for eksempel grøntsagsfyld, så som ratatouille.
Du kan finde basis opskriften på gammeldags pandekager på dk-opskrifter.dk