Fadøl er ikke bare fadøl
Mange af vi danskere holder af en god velskænket fadøl og hos https://www.torstein.dk/ finder du et stort udvalg af fadølsanlæg – store og små, med eller uden køling og andet ekstraudstyr.
En velskænket kold skummende fadøl drikker de fleste danskere med stort velbehag. Derfor er fadølsanlægget et helt oplagt valg, hvis du står over for at afholde koncert, stor familiefest, fredagsbar, reception, havefest eller konference. Vi har en særligt stærk tradition omkring fadøl her til lands, og denne type øl har en lang og fascinerende historie. Ide seneste år har vi også fået øjnene op for, at fadøl i høj grad er meget mere end de traditionelle pilsnere. Andre typer af øl vinder frem også som fadøl, og flere og flere kalder sig for øl-entusiaster.
Den velskænkede fadøl – også for hjemmebryggeren
Brygger du selv øl hjemme i kælderen eller garagen kan du vælge at servere den fra dit helt eget fadølsanlæg i køkkenet eller hjemmebaren. Ved at have flere forskellige haner tilsluttet kan du skænke forskellige typer af den velsmagende drik op for dine gæster eller dig selv, når du slapper af i skyggen en lørdag eftermiddag hen over sommeren.
Mange har en oplevelse af at øllen smager både lettere og blødere, hvis det kommer fra et fadølsanlæg ned i glasset i stedet for fra en dåse eller flaske. Det kan skyldes at en øl, der udskænkes fra en fustage, frigør kulsyren i øllet på grund af det tryk, som det udsættes for. Der findes både proteiner og bitterstoffer i øl og begge dele bliver bundet i skummet på overfladen af fadøllen. Der er altså ikke blot tale om indbildning, hvis man mener at fadøl har en rundere og mere indbydende smag. Men det afhænger også af, hvilken type af øl, du servere fra anlægget. Nogle ølsorter er naturligt noget mere skarpe i smagen end andre.