God etikette ved en buffet
En buffet er en smart måde at affodre mange folk på, så man ikke skal bruge tjenere til servering ved hvert bord, hvor man så ender med at skulle tage hensyn til, hvad folk kan lide og ikke lide; og man er som gæst ikke afhængig af at skulle indtage en bestemt mængde mad.
Ja, nogle gange ser øjnene mere mad, end maven kan overskue, men hvis man bruger nogle mindre tallerkener med videre, så undgår man madspild på den måde.
Men desværre er ikke alle folk lige gode til at vide, hvordan man skal agere og opføre sig ved sådan en buffet, så her kommer nogle konkrete råd til, hvordan man opfører sig artigt ved en buffet, så alle får noget at spise – tids nok.
Sådan opfører man sig ved en buffet
Ja, alle er sultne, og du er ikke et snefnug og har mere behov for mad end andre, medmindre en læge kan påvise, du er døden nær af sult, hvorfor du næppe venter på en buffet.
Således skal man se, om man bliver anvist fra bord til bord, hvem der besøger buffet Ringsted først, som vi tillader os at bruge som eksempel her i denne artikel.
Man skal ikke snyde ved lige at liste op og foregive, man er på vej på toilettet og så snige sig ind i køen – det vil afsløre sig, når du sætter dig ned ved bordet, hvor alle venter på mad endnu.
Apropos kø, så kan man desværre ikke forvente, at folk ved, hvad vej de skal vandre om et buffetbord, så her må man se, hvor de første stiller sig i kø og i hvilken retning, og så følger man denne retning, ellers går det galt.
Og lad være med at række over foran en, der er foran dig i køen. Hav tålmodighed, til det bliver din tur.